Södra Kontorshuset, Mörby Centrum

Södra Kontorshuset i Mörby Centrum. Leverans av fönster, solavskärmning, fasadskivor samt det yttre glaset d.v.s. en komplett fasad. Distansen mellan fasadytorna skyddar solavskärmningen och luftas via motoriserade glasspjäll i takplanet. Uppdragsgivare, JM Entreprenad.

Pyramiden Arenastaden

ESSA har slutfört SEBs fasad i Arenastaden. Uppdraget var att leverera fasaderna i plan 1-3 samt projektets glastak. Uppdragsgivare, Veidekke.

T29 Stockholm

ESSA arbetar nu för fullt med projekt T29 med färdigställande under hösten 18. Projektet ligger i anslutning till Gallerian i Stockholm, och uppdraget innefattar fasader på huvudbyggnaden samt butiksfronter i Galleriagången. Uppdragsgivare, Zengun.

Magnentus Tower

Magnentus Tower i Norrköping har utförts med fönsterband i AWS 90.SI. Fasaden har sedan kompletterats med glasräcken, lövverk i aluminium med tillhörande lameller. Dekorfasaden har monterats med ett ESSA utvecklat installationskoncept. Uppdragsgivare, Magnentus.

Arlanda Forrest

ESSA utför fönster, fasader och glastak på nya Arlandahotellet Forrest. Byggnation under hösten 18 och våren 19. Uppdragsgivare, Skanska.

ESSA Glas flyttar till Örebro

1 mars flyttar vi till nya lokaler på Vattenverksgatan 2 i Örebro. Ombyggnationer pågår nu för fullt av nya kontorslokaler samt anpassning av montagehallen.

Traversen Sollentuna

IMG_1613

Loftgångsskärmen i projekt Kv. Traversen har växt fram under hösten. I vårt uppdrag har vi också levererat entrépartier samt tillhörande skrämtak.

Galleriagången Stockholm

20151110_103714 20151110_103635

Nu har Le Croissant öppnat i Gallerian. Här har vi levererat butiksfronter, vikvägg samt ett glasräcke med tillhörande körsbärshandledare. Fler butiker färdigställs löpande under vinter. Flertalet har HSW vikväggar i kombination med våra egna glasräcken / glasfronter.

Kv. Trollhätten T32 – ”Gallerian”

20151117_142539

Nu börjar färdigställandet av fasaderna på vårt projekt T32, Gallerian Stockholm. I anslutning till att ställningen rives slutmonterar vi vår stenfasad på den bakomliggande Curtain-wall fasad.